tisdag 3 december 2013

Halloweennatten på NWT

Det var en halloweennatt på NWT. Det var bara två personer där. Den ena personen hette Olof och den andra hette Lukas. Olof hade precis skrivit klart en rapport när klockan visade 01:59.
-Nu är det nog dags att gå hem Olof? sa Lukas.

-Ja nu är det dags, klockan är två.

Precis då så var det som om en dörr låstes men Olof och Lukas brydde sig inte. Så snart som de har packat sina väskor var det på väg ut. När de kom till dörren så gick det inte att öppna. Olof tryckte och tryckte men inget hände. Till slut så tog han sin nyckel och låste upp. De gick till trappan men det stod ”AKTA HALT”, så de tog hissen. När de gick in så blinkade lampan och de tyckte att de såg en svart dam. Men de trodde inte på det. Helt plötsligt så stannade hissen och lampan släcktes. Olof hoppade till men Lukas sa:

-Var inte rädd, det är bara att trycka på larmknappen.

De tryckte och hoppades att det skulle komma någon som hjälpte dem. Men helt plötsligt kom den svarta damen och skrek så de fick tinnitus. Den svarta damen hade skeletthuvud och svart kappa. Hon tog fram sin beniga hand och snabbt som blixten stack hon in den beniga handen i Lukas kropp! Olof ryckte till och svimmade av skräck och Lukas var som förstenad. Den svarta damen tog ut sin hand. I handen hade hon Lukas hjärta. Lukas ramlade ihop. När morgonen kom så var brandmännen på väg in till hissen. När de kom in hittade de Lukas med ett hål i sin kropp. Men de såg bara Lukas, ingen Olof. Olof var som bortspolad.               


SLUT






Berättelse av Edvin Gaynor